Thursday, June 16, 2011

BAIK TAK BAIK, TAK BAIK BAIK

DON'T JUDGE A BOOK BY IT'S COVER.

Betulkah konsep ayat ni? Bersetujukah anda?
Like always, I can never answer on your behalf.
We're not always in the same idea right..

Bertudung tapi hati jahat.
Tak bertudung tapi hati baik.

Selalu sangat dah dengar ayat ni..

Kalo nak tukar sikit pun, pakai kopiah ngan tak pakai kopiah.
Lumrah bile kesalahan wanita memang laju je masyarakat menghukum.

Actually, kedua-duanya perlu lebih membaiki diri.
Dah cantik elok pakai tudung, akhlak kene jage.
Perangai dah baik sopan, aurat tetap kena tutup.
Hukum Allah kite kena guna keseluruhannya.
Mana boleh nak pakai sekerat-sekerat je.
Contoh kalau nak berpoligami bukan main ikut sunnah, tapi cara berbelanja, hubungan bukan mahram tak pula ikut sunnah or hukum Allah.. 

Ehem2..
bukan nak bagi ceramah agama kat sini yea..
diri ini tak layak..

Betulkah biar luar nampak jahat tapi dalam baik?
Aku pun tak tau..

My opinion, apa2 yang luaran kita tonjolkan adalah akhlak kita..
definisi akhlak tu sendiri bermaksud sifat yang tertanam dalam diri yang dapat dikeluarkan dengan senang dan mudah tanpa pemikiran, paksaan dan penetilian.
if die dah memang suke mencarut2, can u expect dalam die ade hati yg baik?
Takkan lah mampu seseorang tu nak berlakon jahat tp hati baik? sbb kedua2 nya berkait.

tapi, yg sebenarnya jahat di dalam, tapi baik diluar camne?

hei, i just realize!
If org tu berlakon baik selama 40 hari kn dah jadi amalan...
lame2 sure die xdpt nak tinggalkn kebaikan yg dilakonkan..
isn't that great?

mungkin yg dalam tu nnt akhirnya akan ikut luar yg berlakon baik..

siapalah kita org luar yg nak mengata ttg org..
pengetahuan kita terbatas..
tapi jgn jadi nila setitik yg nerosakkan susu sebelanga..
dah bertutup aurat elok, tibe2 buat keji..
nnt org akan letak persepsi yg bertutup aurat bukannya betul2 baik..

we choose..



Blog Archive

About Me

always annoy the others. i'm enjoy doing various things but obsess only to one kind of things. hold tight my Principe.