Friday, December 24, 2010

berbangga sebagai pengganggur penipu

Towards the end of holiday my lecturer and friends spent a day together..
A day for me.. ironically..
Ceq keluaq pukui 7 sama2 naik bas dan LRT dgn org2 yg menuju ke ofis..
Tapi aku?? ke Mid Valley.. hampeh..
Semangat berkobar2 (tipu je) menanti 'adik' di stn BTS..
haha
Time ni aku mmg byk perhatikn gelagat manusia..
Sorry to people out there...
Rse nye aku ade TerBuat perception -ve kt you all...
Kul 10 baru dpt naik Komuter yg sinonim dgn keadaan sardin..
Ok.. sampai kt Mid suspek masih belum dpt dikesan
So lepak MPH... Then suspek ecah serah diri (haha apekah maksud suspek)
Perut aku da gendang gendut tali kecapi
Aku ajak ecah & adik bli objek utk dicerna
Masih menunggu suspek2 lain yg xkunjung tiba
Kami bedal 1 ais krim & cari port nk duduk agar lebih senonoh utk mkn
Trut2... Ade 3 ekor lg suspek yg da tiba di Mid..
Tapi kami buat2 xnampak.. How sengal r we..
Ok.. VVIP kami da tiba disambut dgn salam penuh kehangatn
Layan TRON legacy yg ternyata autanya..
haha aku mmg bkn manusia futuristic
Pastu gi mkn lg
Kombung porut den Alhamdulillah..
Diselitkn dgn kata2 sengal drpd suspek yg asyik ditaja.. mmg sengal..




Ok here the actual story i want to tell
OTW back i use BTS route again
and again peristiwa 3000 sen seperti mahu berulang..
Aku ditahan brader yg bukan rambut pjg lak..

brader : adik tgh buat ape? belajar?
nga berjalan la bro (ok aku xckp cmtu) dlm fikiran aku tahu die nk promote that stupid card. so...
aku : tak. saya bukan belajar.
Brader : so kerja lah?
silap besar. kau nk cari org yg ade duit utk jual kad bodoh tu kn..
aku : tak kerja.
sambil mengambil langkah hendak berlalu..
brader : so adik menganggur?
aku : haah.
gila lah.. time ni lah satu2 nye masa aku berbangga mengatakan aku ni penganggur which actually i'm a student. Serius aku bangga jadi penganggur utk 5 min gitu..
brader : so td dr mne?
aku : jumpe kwn..
terus aku blah..

Perangkap selalu lupa akan mangsanya..
Rusa tak pernah lupa akan jerangkapnya..

Balik tu kaki aku sakit tahap petala ke lapan..
asyik window shopping sambil menunggu miss n 3 lg kwn..
aku puas.

About Me

always annoy the others. i'm enjoy doing various things but obsess only to one kind of things. hold tight my Principe.