Monday, December 13, 2010

Wish u

HAPPY BIRTHDAY

Aimi Najwa Nazry (30 Nov)
Adilah n Adina Ngah Muhammad (2 Dis)
Hazwan huzaimi (2 Dis)
Ckg Rohaya (6 Dis)
Jesten Nigeil (6 Dis)
Nur Madihah Zainuddin (12 Dis)
Ckg Radzuan Abd Hamid (13 Dis)
Nurul Natasya Md Salleh (19 Dis)
Alif Rahimi (27 Dis)

and many people out there..
May new year full of success n happiness

Ending of The Break

Assalammualaikum..

Ternyata cuti yg lama sudah bakal tiba ke penghujungnya
So, time utk buat konklusi bg keseluruhn waktu cutiku
Ternyata lebih banyok membazior waktu drpd buat perkara berpaedah

Agenda wajib adalah menguruskan segala jenis kain di rumah
Start from kutip kain kotor hingga ke menyimpan baju yg dah lipat ke tempat sepatutnya

Maaf, masak adalah bkn tugas saya
kalo msk pn xde org nk mkn sbb aku sorg2
Jadi main goreng2 or mkn cereal jek

Kemudian bersilalah aku di hadapan tv menikmati ape2 cerita yd ade..
Actually sume cite quite boring..
Haha.. hinggalah tiba2 aku bleh TERlayan rancangan2 reality show, talk show and game show 
yg dahulunya kelihatan tak bpe menarik minat aku..
Sigh.. mudah sungguh mengubah persepsi aku

Reality show : Masterchef USA (salut bah sama tukang msk tuh), Kimora : life in a fab lane (gemor nengok die mrh2 staff die), Giulina n Bill ( i rse deme nih romantik banagat), Next American/British Top Model (actually aku berlatih dgor british accent plus nk blajo senyum gne mate), korean reality show (lawak giler) etc

Talk show : Selami Jiwa bsama Dr Fadzilah kamsah (pendekatan dakwah cara hikmah-mak i pn layan), Tp, dulu2 aku suke tgk Cafe utz Akhil Hayy (pn pendekatan dakwah berhikmah 4 remaja), bicara siswa kdg2, n kalo ade interview artist2 mcm kt chanel E etc.

Game show : Are u smarter than 5th grader? (soalan sains senang tp yg lain2 xtau sbb aku bkn org Amerika), Clever edisi Msia (kdg2 ade yg aku xtau) n many mores.

Series yg aku lyn o9 skarang adalah Ugly Betty (aku rse betty ngan aku ade persamaan tang ugly n spirit)

Series yg aku layan kt tv : house ( dahsyat nye nk diagnose penyakit pelik2), Private Pracrice, Castle n mores

Buktinya disini aku lebih byk tgk tv.
Tapi tolong ubah persepsi anda ttg keburukan tgk tv.
Aku rse aku dpt byk input menonton tv. contoh reality show, kite xkan dpt belajar kt class cara nk senyum ngan mate, nk potong ramuan masakan dgn betul n something about IVF yg diketengahkn oleh Giulina n Bill. Just kite tahu teori IVF n pengenalan ttg ape IVF. Tp, kite xblajar pengalaman org, perasaan, effect, prosedur dll. Except u further in medic la. Aku kn hampeh xlayak baljo medic. 
So, i take the chance from tv. Buku ilmiah mahal seh. Tunggu aku dah koje baru aku bli.

Belah mlm, mmg aku kojenye o9..
Mengeratkn silaturrahim ngan kwn2 jauh
Plus layan blog yg penuh input (kne pandai pilih lah)
And i'm doing some research about persoalan yg timbul kt sekeliling
like, penyakit kulit, design  n color rumah ( nk pindah rumah januari ni), much more
Internet akan jadi baik bile kite gunakan dgn baik
Plus utk tgk result aku..

Weekand akan pergi klinik buat check up utk pnyakit kulit aku
Aku pergi IKEA utk dpt kn idea perabut cmne nk pilih pindah nnt
Plus, IKEA byk tunjuk interior utk rmh sempit
Pergi tgk wayang Cite HP
Pergi wedding my lecturer
N kemas rumah utk packing nk pindah

Sikit je kn bende yg aku buat..
Holiday jauh2 mmg xdpt lah..

Now, dah start kumpul semangat n kerajinan utk sem baru
Bismillahhirrahmannirrahim..
Semoga aku bisa menempuh sem baru dgn jaya
Dan menghasilkan kejayaan drpd usaha yg I"Allah dpertingkatkn lagi..
Amin

Wassalam..



About Me

always annoy the others. i'm enjoy doing various things but obsess only to one kind of things. hold tight my Principe.